Mardin´de birinci cadde üzerinde 5 yaşında  babası ile başladığı bakkallık 85 yıldır sürdüren  Faysal Döneray , esnaflık anlayışı ile Mardinlilerin gözdesi haline geldi. Ufak bir dükkanda çok çeşit satmakla biliniyor.  Faysal Azabo lakaplı, Faysal Döneray hiçbir yerde bulunmayan ihtiyaçları bulundurmakla ünlendi.

                  Halk arasında çok sevilen, işyerinde  çok çeşitli ihtiyaç malzemesi satan  ve  Mardin sergisi olarak da bilinen  Faysal  Azabo, bir süre önce  Mardin Esnaf odalar birliği tarafından yılın Ahisi olarak  seçildi.  85 yaşlarındaki Faysal Azabo 5 çocuk babası ve 10 torun sahibi olduğunu söyleid.

      Faysal Azabo, bakkallık hayatı botunca  çok ilginç anıları olduğunu ifade ediyor. Faysal Döneray bir anısını şöyle anlatıyor ?Mardin henüz gelişmemişti ve mahalle bakkalları bugünkünden farklıydı Birinci cadde üzerinde bulunan bakkal dükkanında ihtiyaç duyulan her şeyi bulundurmaya,satmaya özen gösteriyordum. O zaman köylerde elektrik yok. Biz bakkal dükkanında gaz yağıda satıyorduk,çakmaklar için de benzin satıyorduk. Dükkanın kapısına gelip bir şey isteyen geri dönmüyordu,o günkü ihtiyaçlara göre her şeyi bulunduruyordum.Bir gün iki arkadaş iddiaya giriyor.  Biri Ammo Faysal´da benzin var diyor,diğeri yok diyor. İki genç dükkanın kapısına dikildi.Biri Faysal amca benzin var mı diye sordu. O zaman iki çeşit benzin vardı.Normal ve uçaklarda kullanılan benzin. Bende normal mı istiyorsun uçak benzini mi Diye sordum. Genç Faysal amca iddiayı kaybettim helal sana dedi. Dükkanda her şey satılıyordu. Mardin´de hiçbir yerde bulunmayan malzeme ve ihtiyaçlar için Faysal Azabo´ya gidin derlerdi şeklinde konuştu.

            Yıllardır Mardin halkın büyük sevgisini  kazanan Faysal Döneray, Mardin´den ayrıların, Mardin´i  ziyaretlerinde  mutlaka  ziyaret edip sohbet ettikleri bir şahsiyet.

             Oğlu ile halen ekmek kazanma mücadelesini veren Faysal Azabo iş yeninde yok ,yoktur ne ararsan vardır. Büyük marketler biraz tadımız kaçırdı. Aynı anlayışla devam ediyoruz. Şeklinde  sözlerini sürdürdü.

Kaynak: https://www.mardinsoz.com/haber/80-yildir-bakkalik-yapiyor-10520.html