Mardin’deki Festivaller

Mardin seyahatinizi ayarlamadan önce şehirde düzenlenen etkinliklere göz atarsanız hem farklı deneyimler edinmiş olursunuz hem de gezinizi daha keyifli hale getirirsiniz. Eğlenceli sahnelere tanık olacağınız Mardin festivallerinde yemek üzerine de birçok festival bulunmaktadır. Mardin'de düzenlenen etkinliklerden birkaçını aşağıda bulabilirsiniz.

Uluslararası Sirk Festivali

Her yıl eylül ayında Mardin'in Artuklu ilçesinde düzenlenen Uluslararası Sirk Festivali'nde yüzleri boyalı çocuklar ve palyaçolar renkli görüntülere sahne oluyor. Farklı ülkelerden de katılımın olduğu festival sirk gösterileri ile özellikle çocuklar için unutulmaz bir etkinlik olarak öne çıkıyor.

Uluslararası Kiraz Festivali

Mardin'in Yeşilli ilçesinde her yıl haziran ayında düzenlenen Kiraz Festivali'nde üreticilerin katılımıyla en güzel kiraz seçilerek ilk üçe kalanlara çeşitli ödüller dağıtılıyor. Tiyatro gösterilerinin yanı sıra sanatçıların konserleri eşliğinde keyifli anlar yaşanıyor. 

Uluslararası Mardin Film Festivali

2007 yılından bu yana gelenekselleşen festivaller arasında yer alan Uluslararası Mardin Film Festivali'nde kısa , uzun , belgesel ve deneysel film gösterileri yapılıyor . Ekim ayında düzenlenen festivale ünlü yönetmen ve oyuncular katılarak birbirinden etkileyici filmler beğeniye sunuluyor. Mardin Bienali Her yıl mayıs ayında gerçekleştirilen Mardin'in en önemli kültür sanat etkinliklerinden biri olan Mardin Bienali'nde her yıl farklı bir tema belirlenerek o temadan yola çıkan eserler sergileniyor. Ünlü sanatçıların eserleri Mardin'in farklı mekanlarında sergilenirken bienal 1 ay boyunca ziyaret edilebiliyor. Harire Şenliği Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından ekim ayında düzenlenen Harire Şenliği'nde üzüm ve undan yapılan harire tatlısı ikram edilerek, yöresel oyunlar eşliğinde keyifli bir gün geçiriliyor.

Bilali Şenlikleri

Mezopotamya'dan günümüze miras kalan Bilali Şenlikleri her yıl mayıs ayının ilk haftasında Artuklu ilçesinin Alımlı Köyü'nde kutlanıyor. Arpanın sararması ile hasat döneminin başlangıcı kabul edilen şenlikte halaylar çekiliyor, uçurtmalar uçuruluyor ve piknikler düzenleniyor.

Not: Her festivalin tarihi kendi sitesinden yolculuk öncesi teyit edilmelidir.